Filtracja węglowa – poprawa smaku i zapachu wody

O teoretycznych podstawach procesu filtracji przez węgiel aktywny przeczytaj tutaj: Filtry węglowe.

Do poprawy właściwości organoleptycznych wody proponujemy filtry węglowe.

Filtr węglowy: poprawa zapachu, smaku, barwy, klarowności wody
 
 

Filtry węglowe z węglem aktywnym  ORGANOSORB.z serii Econet FW

Węgiel aktywny to materiał filtracyjny, który zatrzymuje różnego typu zanieczyszczenia zarówno organiczne jak i takie jak chlor.

 
 

Zastosowanie filtrów węglowych to poprawa właściwości organoleptycznych wody, a zatem smaku, zapachu, barwy, przeźroczystości, usuwanie związków organicznych, dechloracja w wodzie z wodociągu zbiorczego.

Po filtrze węglowym zaleca się instalację lampy bakteriobójczej UV.

Obejrzyj nasz KATALOG oraz przykładowe realizacje: Uzdatnianie wody – przykładowe realizacje SUW.